Middag ikväll gudomliga revben

REVBENSPJÄLL AV SIDA
1 ST VITLÖK   
2 ST GUL LÖK
2 ST MORÖTTER
SALT
GLAZE
1 DL KETCHUP
1 DL SOJA
1 DL RÅSOCKER
2 MSK OLJA
0,5 DL HONUNG, FLYTANDE
1 BIT INGEFÄRA ( STOR SOM EN TUMME) OM MAN VILL HA GÅR UTAN ELLER TAR MAN INGEFÄRA PULVER I BURK
2 KLYFTOR VITLÖK
GÖR SÅ HÄR:
1. FYLL EN KASTRULL MED VATTEN OCH LÄGG I KLYFTAD LÖK, VITLÖK OCH SKIVADE MORÖTTER.
SALTA VATTNET VÄL, ANNARS SMAKAR INTE SPJÄLLEN NÅGOT.
2. KOKA SPJÄLLEN LÅNGSAMT I VATTEN TILLSAMMANS MED GRÖNSAKERNA TILLS DE NÄSTAN
BÖRJAR FALLA AV BENEN OCH BLIVIT MÖRA.
3. TAG UPP DEM OCH LÅT RINNA AV LITE PÅ ETT GALLER INNAN DOM PENSLAS MED GLAZE.
4. GLAZERING
SÄTT UGNEN PÅ 200 GR.
5. RÖR IHOP EN GLAZE MED KETCHUP, SOJA, RÅSOCKER, OLJA OCH HONUNG.
6. RIV NER INGEFÄRA OCH VITLÖK I GLAZEN.
7. PENSLA GLAZEN PÅ REVBENSPJÄLLEN OCH KÖR DOM I UGNEN I CA. 30-40 MINUTER TILLS DOM FÅTT FÄRG.
8. PENSLA EN GÅNG TILL EFTER CA. 15 MINUTER. SERVERA DEM GÄRNA DIREKT, FÖR DÅ ÄR DOM SOM SAFTIGAST.
9. SEN RESTER OCH SÅS FRÅN GLAZEN TAR JAG I EN KASTRULL OCH HAR I GRÄDDE TILL LAGOM BALAS SÅ BLIR DET EN GUDOMLIG SÅS. äR DEN FÖR LÖS REDER JAG MED MAJSENA

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Höftledsreflux och von rosenskena

helgens skämt