Lunch-funderingar... "kvinnofälla"

Ingen lunch med mig och regnet skvalar så ut vill ja inte … så lunch vid datorn … ser lite tunn ut … men tur det är fredag och man kan ladda med gott i helgen.





Sitter på jobbet och läser på intrenätet om: Föräldraförsäkringen – båda föräldrarnas försäkring?

Då i artiklen kommer … denna tex.



Föräldraförsäkringens utformning kvinnofälla

U L menade att föräldraförsäkringens utformning i viss mån är upphov till en kvinnofälla. Kvinnorna stannar hemma i större utsträckning och arbetar deltid för att hinna med barnen i större utsträckning, vilket leder till en sämre position i arbetslivet och så småningom till lägre pension.



Ett alternativ som framfördes i debatten är kvotering av föräldrapenningdagarna i betydligt större utsträckning än idag. Något som mötte starkt motstånd från E S.



– Färska siffror visar en massiv opinion mot ökad kvotering. 84 procent av svenska folket vill att man bestämmer själva.



Oh jag blir liiite trött. Jag är för gämlikt på alla sätt i världen. Rätt ska vara rätt men allt i samhället är inte så svar och vitt.



Jag blir så lessen när jag läser att föräldrapenningen är en kvinnofälla. Själv skaffade jag mina barn för att jag ville vara hemma med dem. Jag skaffar väll inte barn för att låta andra vara hemma och ta hand om dem. Eller tänker jag så galet. Jag ville vara hemma med mina barn. Räknas jag då in som en lurad kvinna som fastnat i kvinnofällan. Jag gillar och älskar mitt jobb med. Men barnen går ju före. Och jag ser det som en njutning och en fröjd att jag har den möjligheten att vara hemma med mina barn.



Tyvärr är det i många fall så desutom att kvinnorna är de som tjänar mindre (obs inte alla fall jag vet en hel del där det är tvärt om) men många ggn är det inte så tyvärr. Skulle gärna se en debatt i manliga och kvinnliga löner och fällan där. Vilket gör att idag när samhället ställer så höra ekonomiska krav så faller det sig ofta så att kvinnan är hemma för annars går inte ekonomin ihop. Tror och hoppas att papporna skulle vilja vara hemma med sina barn.



Sen går det ju faktiskt inte att förneka den fysiska tillgången. Barn som ammas. Ja jag vet att alla inte gör det och jag vet att det finns andra alternativ. Men om nu mamman vill amma ska hon tvingas ta flaska (med tanken i bakhuvudet med all kunskap jag har om amning som jag INTE vill gå in på då det är en annan debatt) bara för att regeringen tycker att det är bra om vi kvotar det. Det finns många sätt man kan göra det gämlikt i familjen utan att kvota. Jag vet familjer där man delar lite granna eller är hemma bägge. Finns många alternativa lösningar ju.



Men varför kan inte vi MYNDIGA människor själva få bestämma utan att sättas i ett fack.

Lite funderingar från mamman som mer än gärna går i kvinnofällan med stolthet för jag får ju vara med mina barn och det betyder ju allt för mig!!










- Posted using BlogPress from my iPhone

Kommentarer

Emma sa…
Jag vill bara säga att jag håller med dig till hundra procent när det gäller det här med "kvinnofällan". Det handlar om våra barn och man skaffar väl dom för att man vill vara med dom.
Minname sa…
Hi hi själv sätter ja mannen i fällan "tar alla hans föräldrapenning dagar" fällan

Populära inlägg i den här bloggen

Höftledsreflux och von rosenskena

helgens skämt