Grannfejden

Fortsätter.
Igår när jag var ute och gick med goa M en trippelrunda här och häpna duktiga vi är. Så ringer i alla fall en mycket upprörd make till mig. Han hade fått påhälsning av den mycket arga upprörda grannen. Min man hade varit mycket lugn pedagogisk och lät han prata. Det var både det ena och det andra.
Ena stunden säger han att han inte hade förstått bygget utan han hade förstått det som att vi skulle bygga ut men max fram till 1 meter från tomtgräns.
För att i nästa stund menade han att vi inte ens förklarat. Känns ju inte helt stabilt utan mer som att han faktiskt inte håller sig till sanningen.
För vi kan ju inte prata om det så att han tog det som bygga si och så om vi i nästa stund inte förklarat för honom.
Min man är ü-ber noga med allt och han förklarade mycket noga.
Vi förklarade och var noga en gång INNAN bygglovet skickades in. Eftersom vi ville inte ansöka om något vi inte kunde få igenom. Då fick vi ett muntligt ja.
Sen ville kommunen ha underskrift och gjorde papper till han som han skulle skriva under. På denna står det klart och tydligt att han godkänner att vi får överstiga gällande lag och därmed bygga närmre än 1 meter dvs fram till vår tomtgräns.
Han kryssade i rutan att han har inget att erinra. Han tog med sin fruns blankett in och så fort hon var hemma skrev hon på den. Så bägge har skrivit under.
Nu menar han att han inte förstod det och vi har lurat han. Han förstod inte att vi skulle bygga till tomtgräns. Han trodde det var fram till de 1 meterna. Men med tanke på att vårt garage har 1.5 meter till häcken. (självklart godkänt) så verkar det ju idioti att vi ska bygga nått avanserat på så lite. Dessutom varför söka bygglov? Varför ha grannens påskrift om vi ska bygga enligt godkänt.
Hur eller hur han skulle gå till länsrätten och överklaga. Mm. Han sa till maken att han minsann var 3 gånger så gammal som han och därmed viste mer. Den som då var lite snabb och räknar inser att ganen inte är så smart för det skulle innebära att han är 90år gammal och det är gubben då inte. Då han fortfarande är arbetsför. Så matematik nivån var inte så begåvad.
Han påtalade desutom att vi fick inte bygga närmre än en meter från häcken för den metern är han för att han ska kunna klippa häcken.
Spännande med tanke på att kommunen var och satte pinnar var tomtgränsen går och enlig detta är hans häck inne 1 dm på vår tomt. så tydligen äger alltså granennen 1 meter av vårt tomt för att han ska kunna klippa häcken. Undrar var han sett denna lagen. Det skulle ju i praktiken innebära att vi kan sätta saker och använda 1 meter av hans tomt… ;0) eller tänker jag fel. Om en meter av vår är hans då borde en meter på hans sida vara vår. Eller… ?!?!
Eller har jag rättighet att kräva han på pengar för om 1 meter av vårt tomt som vi betalat är hans borde inte han betala den då?!?!?
Hur eller hur min stackars man fick inte en syl i vädret han fick inte prata alls. Det bara spottades ut både det ena och det andra ur mannen och inget hade logik.
Men han skulle ju överklaga. När maken bad om namnet på handläggaren på länsrätten gick han utan att säga nått.


Fine gör det. Överklaga du… vi har gjort allt rätt redigt och helt enligt alla konstens regler. Vi har visat förklarat noga och det ända han kommer se är ett förlängt tak. Vi har desutom köpt snöras skudd för 4000kr för att skydda häcken. Sen har jag svårt att tro att man kan överklaga till egna godkänannde. Men men det får ju de ta ställning till. Till saken hör desutom att han måste överklaga inom 3 veckor från bygglovet vann laga kraft och det är väll idag eller på måndag. Detta kan då göra att han inte ens hinner i tid med ett överklagande.
Vist det är sjukt trist med att det blev så här. Jag vill absolut inte bråka med någon granne på nått sätt. Men samtidigt känns det inte som vi gjort fel. Han har ju godkänt detta och nu när det är byggt då ångrar han sig. Snickrar ihop alla möjliga versionen av allt. Vi har gjort allt i vår makt att möta dem. Genom att förklara 2 ggn påtala var alla handlingar finns köpa snöras skydd och tom så att hans fru på byggdagen när snickaren var där fick rita in vart exakt vi skulle såga av taket för att hon skulle vara nöjd. Kommunen har varit där och stakat ut tomtgränsen.

Ska i alla fall bli mycket intressant att se vad som händer. Om det kommer inspektör ut hoppas han även påtalar felen han har på sin tomt hi hi.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Höftledsreflux och von rosenskena

helgens skämt